Julemosen

Boligområdet ligger i et rekkehusområde like ved Lynge Bycenter og grønne områder. Avdelingens 69 rekkehus omringer boligområdets fellesområder og det sentralt plasserte felleshuset

Nilan Compact P AIR9

Boligene oppføres som bærekraftig lavenergi konstruksjon med best energistandard (lavenergiklasse 2020), og er ved innflytting Inneklimamerket® for å sikre optimalt inneklima.

Valg av utvendige materialer er koordinert med den parkrelatert beliggenheten og naboskap til øvrige rekkehus i nabolaget.

Fasader og gavler fremstår med hvitpussede overflater kombinert med sort-røde murstein klinker. Vindu- og dørpartiene er i grå aluminium. Takene er med svak helling og belagt med takpapp. Takene på skur og felleshus utføres som grønne beplantede tak.

Alle boligene varmes opp med individuell varmepumpe som er plassert i et teknisk skap i entréen. Alle rom har termostatstyrt gulvvarme. I tillegg kommer et ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Boligene er mellom 47 og 114 m2, dette inkluderer andel i arealer for fasader og gavler.

Nilans Compact P AIR 9 aggregat ble valgt fordi de ønsket å bygge hus med svært lavt energiforbruk. 

Hele prosjektet er bygget etter det nordiske Svanemerke som stiller krav til hvilke materialer som brukes i bygget, og til Compact P.

AIR 9 luft/vann varmepumpe har en SCOP på 5,11, hvilket betyr at boligene kan oppvarmes svært billig.

Compact P bruker avtrekksluften til å oppvarme det varme tappevannet, og kan både svale og varme opp tilluften med den innebygde varmepumpen.

Les mer om​​ Compact P AIR9

Byggherre..........: Allerød almennytige Boligselskab
Entreprenør.........: NCC Skakt
Lokasjon..........: Allerød - Danmark