Neo Futura

I landsbyen Dudikov i det tjekkisk-mähriske høylandet ligger det et testhus hvor man kan tilbringe en rolig helg alene, og samtidig teste atmosfæren i et passivhus

Nilan Compact P

Firmaet Prodesi Domesi har med bakgrunn i deres mangeårige arkitektoniske og tekniske erfaring fokus på design av trehus bygd som Passivhus.

Neo Futura er designet til å oppnå maksimal effektivitet og funksjonalitet. Størstedelen av stueetasjen består av stue, kjøkken og spisestue. Det er også et lite arbeidsområde som f.eks. kan gjøres om til gjesterom.

Stuen langs sørsiden er omringet av et stort glassområde med store skyvedører, som ikke bare gir en fantastisk utsikt, men også bidrar til oppvarmingen via passiv solvarme. På fasaden er det installert rullegardiner til beskyttelse mot overoppheting om sommeren.

Huset anvender primært vedvarende energikilder, og det skråe taket gir også mulighet for montering av solceller eller solfanger.

Neo Futura er et hus på 98 m2, bygget med en kompakt rektangulær struktur, saltak og fasade kledd med ubehandlet lerketre, hvilket gir en god harmoni med det omkringliggende miljøet.

Nilans Compact P aggregat ble valgt fordi de ønsket at bygge et passivhus og utnytte energien i avkastluften til å produsere varmt tappevann. 

Compact P kan også varme tilluften, og dermed bidra til oppvarmingen av huset. 

Compact P har reversibel kjølekrets, og kan om sommeren svale tilluften. Når den svaler tilluften går overskuddsvarmen til å varme opp tappevannet slik at ingen energi går til spille.

Les mer om​​ Compact P

Byggherre..........: Prodesi Domesi
Lokasjon..........: Dudikov - Tsjekkisk Republikk